Taakvelden

5.4 Musea

In 2023 richten we ons vooral op:

Meerstemmige en multizintuiglijke collectiepresentatie Dwarsverbanden in de nieuwbouw van het Van Abbemuseum: hiermee dragen wij bij aan de doorontwikkeling van het in Nederland toonaangevende diversiteits- en inclusiebeleid voor een breder publiek.

Wisselende grote tentoonstellingen:  Positions 7,  de designtentoonstelling tijdens de DDW en de solo tentoonstelling van Sung Hwan Kim. De wisselende tentoonstellingen bij Eindhoven Airport, van der Valk Hotel Eindhoven en Domus Dela zijn najaar 2022 weer naar de wisselfrequentie van voor de pandemie teruggebracht.

Fondsenwerving: de focus verbreedt zich in 2023 met bemiddelingsprojecten voor wijken, ouderenzorg en educatie. Fondsenwerving voor tentoonstellingen en collectie gaat onverminderd door.…

Educatie, bemiddelen en communicatie: bezoekersinkomsten en publieksverbreding staat hierin in 2023 centraal. In 2023 willen we de aanwezigheid van het Van Abbemuseum in de stad voorzichtig uitbreiden om te komen tot een duurzame aanwezigheid in de volgende beleidsperiode (na 2024).

Doorontwikkeling cultureel ondernemerschap: in 2023 staan de eerste grotere tours weer gepland. Een deel van de collectie van het Van Abbemuseum zal getoond worden in een grote tentoonstelling in het Modern Art Museum in Vilnius, Litouwen. Ook zal de tentoonstelling Rewinding Internationalism over de jaren ’90 doorreizen naar Villa Arson in Nice, Frankrijk. De verwachting is dat ook het bruikleenverkeer verder opstart. De aanvragen voor het hosten van congressen, feesten en cursussen zal bij volledige openstelling verder stabiliseren conform het beleidsplan. In de museale wereld zijn de alternatieve verdienmogelijkheden tot nu toe helaas nog beperkt.

Deze pagina is gebouwd op 11/15/2022 08:50:23 met de export van 09/27/2022 16:07:32